Свързани новини

10.09.2020 14:12

Поне 2 мес. закъснение за предплатената от ББ3 ваксина на Astra Zeneca, представителявана от майката на наша евродепутатка

Видян 11407 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представител на Astra Zeneca призна, че вместо през ноември да бъде готова, а от декември да бъдат започнати доставки поне на медперсонала, предплатената от ЕС, включително и от кабинета Борисов 3, ваксина срещу коронавирус на британския производител ще бъде готова "в началото на 2021". В студиото на най-авторитетното предаване на първи канал на италианската държавна телевизия РАИ Порта-а-порта от него беше уточнено, че неопределеното понятие се отнасяло до зимата на идната година. Т.е. закъснението, което се наложи поради обявеното вчера спиране по работата върху ваксината заради пазена в тайна неочаквана и твърде остра алергична реакция на доброволец, върху когото се изпробва, ще бъде поне 2 месеца, а за реалните доставки - и повече.

Според представителя на компанията, чийто агент в България е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел, трябвало да бъдем благодарни, че изобщо е "рапортуван" проблем. Което не е твърде умен пиар: закъснението в готовността и доставките щеше да го издаде. Не се обяснява нито за каква реакция на организма става въпрос, нито защо 1 ден спиране ще струва 2 месеца забавяне, но логиката подсказва, че проблемът е сериозен.

В същото време от 10 дни започнаха доставките на вече готовата руска ваксина срещу коронавирус в болниците на страната. Тя се произвежда от близо месец, а в момента се подлага на регистрация и в първите държави, които я


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.